Skrill – Moneybookers je suvremeni servis za slanje i primanje novca na internetu, za sigurnu kupovinu putem interneta a najpopularniji je u internet klađenju gdje ga korisnici – igrači često koriste prilikom uplata i isplata na online kladionice, casina i poker sobe. Popularno nazvan internet novčanik za klađenje (e-wallet for gambling). Skrill u svojoj mreži ima preko deset milijuna internet korisnika širom svijeta s pristupom uplata na internet kladionice i casina, on-line kupovini, kao i prijenosu novca na pouzdan i siguran način. Također, Skrill ima otvoren bankovni račun u Hrvatskoj čime omogućava uplate u kunama što znači da se svaka vaša uplata na Skrill račun tretira kao uplata u domaćem bankovnom prometu, te ne plaćate naknadu ako uplaćujete s računa kod Erste i Steiermarkische banke.

Prednosti Skrill – Moneybookersa

 • Osim besplatne registracije, jedna od velikih prednosti ovog popularnog servisa je su uplate na internet kladionice prilikom kojeg korisnik – igrač ne mora ostavljati brojeve svojih kreditnih, debitnih i drugih bankovnih kartica.
 • Velika sigurnost prilikom prijenosa novčanih sredstava na Internet kladionice, Internet casina te raznih drugih novčanih prijenosa i on-line (Internet) kupovine.
 • Skrill Moneybookers ne naplaćuje novčane transfere na račune kod internet kladionica. Čim uplatite novac na Internet kladionicu ili casino depozit je uplaćen u realnom vremenu (real time) te je odmah vidljiv i igrač se može odmah kladiti.
 • Najpovoljniji način plaćanja u inozemstvu, niski troškovi transakcija
 • Uz Skrill moguće zatražiti Skrill – Prepaid MasterCard karticu sa kojom možete bez troškova plaćati na internetu i u bilo kojoj trgovini koja posjeduje POS aparat

Često postavljana pitanja ( FAQ)

Kolike su naknade za korištenje usluga ?

 • Registracija: bez naknade
 • Uplata novca iz banke na Skrill Moneybookers račun : Ovisno o banci
 • Uplata novca putem kartice na Skrill Moneybookers račun : 1,9%
 • Slanje novca : 1% (do maksimalno 10.00 Eur)
 • Isplata novca u Banku na račun/karticu:
 • Ovisi o banci gdje korisnik ima otvoren račun, od 1.00 – 1.90e
 • Isplata novca putem čeka : 3.50 Eur
 • Isplata gotovine sa bankomata putem Skrill kartice: 3.50 Eur na iznos

Što sve pruža MB račun?

 • Uplaćivanje novca na Skrill Moneybookers račun
 • Isplaćivanje novca s Skrill Moneybookers računa
 • Slanje novca s Skrill Moneybookers računa na drugi Moneybookers račun
 • Primanje novca na Skrill Moneybookers račun
 • Uplaćivanje / isplaćivanje novca na Internet kladionice, Inetrnet casina i poker sobe
 • Plaćanje raznih roba i usluga s Moneybookers računa (ebay, skype, aukcije.hr,foto.com,…)
 • Slanje SMS-a, slanje i primanje faksimila
 • Plaćanje putem mobilnog telefona (Mobile payments)

Koje su platne opcije za korištenje Skrill Moneybookersa?

 • kreditne kartice
 • debitne kartice
 • domaća i međunarodna bankovna doznaka
 • ček

Kako uplatiti novčana sredstva s računa banke u Hrvtaskoj na račun Skrill Moneybookersa?

Uplata se moze izvršiti nalogom 14 (deviznim nalogom)
Prilikom uplate potrebno je u nalogu naznačiti svoj referalni broj Skrill računa
Nakon postupka verifikacije, sredstva bi trebala biti dostupna na Skrill računu u roku 2-3 dana.

Kako mogu doznačiti sredstva na Skrill Moneybookers račun putem kreditne/debitne kartice?

Kod registiranja računa putem kreditne/debitne kartice, korisnik mora proći postupak provjere.
Moneybookers zadužuje/tereti karticu za manji iznos, obično između EUR 1.01 i 2.99.
Iznos kojim se tereti kartica korisnika se mora unijeti u polje predviđeno za verifikaciju računa.
Korisnik se za taj podatak mora obratiti u svoju banku, ili provjeriti preko Intrenet bankarstva u kojem iznosu je Moneybookers teretio korisnikov račun. Točan iznos koji je Moneybookers teretio karticu treba se upisati u predviđeno polje za verifikaciju kreditne kartice. Moguće je registrirati više kreditnih / debitnih kartica.

Koliki su limiti za plaćanje i prijenos?

Ovisno o statusu računa klijenta. Moneybookers svakom korisniku dodjeljuje limit novčanih transakcija, koji ima mogućnost povećavanja sa svakom obavljenom verifikacijom.

Korisni savjeti prilikom otvaranja i korištenja Skrill Moneybookers računa za klađenje i drugo

Kao valutu Skrill Moneybookers računa treba izabrati euro time se izbjegavaju gubici na tečajnim razlikama EUR – HRK. Dakle, otvoriti devizni račun u banci s vezanom Visa Electron debitnom karticom, devizni račun na Skrill Moneybookersu i devizni račun na kladionici.
Prilikom otvaranja web stranice Moneybookersa korisnici moraju provjeriti da li u njihovom „adress bar-u“ Internet stranica moneybookersa mora počinjati s https://www.money….., potrebno je provjeriti i da li se u donjem desnom kutu nalazi ikona lokota (security certificate)
Moneybookers korisnička služba nikada putem emaila, telefona i dr.  ne traži korisnikovu zaporku (password).
Dobro je imati pripremljene skenirane slike osobne iskaznice i kartice bankovnog računa, i prednje i zadnje strane kako bi se navedeno poslalo Moneybookersovoj služba za korisnike. Upute za kreiranje moneybookers računa.
Prililkom prijave (LOGIN) na Moneybookers račun korisnik bi trebao uvijek unositi točne podatke (email adresu, zaporku (password) te turing number. Nakon što korisnik šest puta pogriješi (unese krive podatke) Moneybookers korisnička služba radi sigurnosti privremeno zatvara korisnikov račun.
Kod nekih Internet kladionica važno je da email adresa korisnika koja je  registrirana kod Internet kladionice bude ista kao i email adresa koju korisnik upotrebljava kod Moneybookersa. Ako se je korisnik registrirao sa različitim emailom, može ga promijeniti u postavkama korisnikovog Moneybookers računa.

Upute za otvaranje Skrill Moneybookers računa

Potrebno je otvoriti/kreirati Skrill račun. Otvara se klikom na “Sign Up”.

U drugom koraku (okviru) označite polje “Personal” (1) kako bi koristili Skrill račun privatno a ukoliko želite koristiti Skrill račun u poslovne svrhe potrbeno je označiti polje “Business”.  Za potrebe uplate / isplate na kladionice predlažemo da otvorite privatni Skrill račun. Slijedeće stavke potrebno je obarati: (2) Zemlja prebivališta, (3) Valuta (Predlažemo da kao valutu izaberete Euro  –  €), (4) Jezik. Kod Osobnih podataka potrebno je ispuniti polja: (5) Ime, (6) Prezime, (7) Adresa na kojoj ste prijavljeni, (8) Adresa – to polje obično ostaje prazno, ispuniti ga ukoliko je naziv ulice u polju (7) predugačak. U polje (9) upisati grad stanovanja, (10) Poštanski broj, (11) Broja mobilnog telefona.
Nakon što je sve potrebno odabrano i polja ispunjena kliknuti na (12) “Continue by step 2”– slijedeći korak.

U slijećem koraku potrebno je pod (1) upisati email adresu koju ćete koristiti za sve buduće Skrill transakcije, (2) odabrati datum i godinu rođenja, (3) upisati vašu osobnu lozinku, (4) ponvno upisati osobnu lozinku, (5) ispuniti Captch-u. Po završetku kliknuti na (6) “Accept and create account”– “Prihvati i kreiraj račun”

Nakon gornje radnje pojaviti će se okvir u kojem vas Skrill obavještava da je potrebno provjeriti email adresu.

Kako bi završili postupak registracije kliknite na verifikacijksi link koji je Skrill poslao na vašu email adresu preko koje ste registrirali Skrill račun (Vidi sliku). Kad kliknite na verifikacijski link u email pretincu Skrill je spreman za upotrebu.

Nakon verifikacije potrebno je na Skrill račun unijeti podatke o vašoj banci (ime banke, SWIFT, IBAN, i ostale podatke) i unijeti podatke o vašim novčanim karticama (Visa, Master Card) koje ćete koristiti za novčane transakcije kod Skrill-a. Klikom na “Cards and Bank Accounts” pa na “Add Credit or Debit Card” otvara se okvir (Slika 1) u kojem odabirete karticu sa kojom ćete vršiti transakcije i upisujete podatke sa kartice. Na Skrill račun moguće je dodati više novčanih kartica. Nakon dodavanja kartice potrebno je izvršiti verifikaciju kreditne kartice, to će Skrill učiniti tako što će vam sa kartice koju treba verificirati skinuti određeni iznos novca (obično se radi o destak centi). Kako bi uspješno verificirali kreditnu karticu točan iznos koji je Skrill povukao sa vaše kartice treba upisati u za to određeno polje i kartica je verificirana.

Za dodavanje bankovnog računa potrebno je kliknuti na “Add Bank Account”, otvara se okvir (Slika 2) u koji je potrebno isuniti podatke o vašoj banci  to su: zamlja u kojoj se nalazi banka, ime banke, grad, adresa i poštanski broj, SWIFT kod, IBAN i drugo.

Slika 1

 

Slika 2

Klikom na “Account Overview” – “Pregled računa” možete vidjeti stanje računa, zadnje transakcije i ostalo.

Pod “All transactions”–  “Sve transakcije” možete pregledati sve transakcije koje su se rađene na vašem Skrill računu, uplate na kladionice, kupovine na raznim trgovačkim mjestima, isplate sa kladionica, druge isplate i sve ostalo. Moguće je također eksportirati željenje transakcije u određeni program kako bi ih mogli arhivirati u elektroničkom obliku. Na slici možete vidjeti uplate koje prema kladionicama i isplate sa kladionica.

Možete poslati  novac svakome tko posjeduje Skrill račun, potrebna vam je samo e-mail adresa osobe – primatelja kojoj šaljete novac.
Jednostavno upišite email adresu primatelja i iznos koji želite poslati pa klknite na “Review”

Uplatu na vaš Skrill račun možete izvršiti putem banke ili putem jedne od kartica koju ste dodali na Skrill račun. Jednostavno kliknete na: “Account Overview”  pa na “Upload” otvara se prozor (vidi sliku) odaberete sredstvo sa kojeg želite uplatiti upišete željeni iznos i potvrditi na “Continue”. Predlažemo da uplatu izvršite preko kartice kako bi se izbjegli troškovi provizije koje banke naplaćuju prilikom uplata na Skrill račun.


Možete u bilo koje doba podignuti raspoloživa sredstva sa svog računa. Jednostavno kliknete na: “Account Overview”  pa na “Withdraw”
otvara se prozor (vidi sliku) odaberete sredstvo na koje želite isplatiti upisati željeni iznos i potvrditi na “Continue”