Value betting

Pregledavate 10 postova - 1 do 10 (od ukupno 15)
Autor
Sve objave
  • #166699

    Godinama sam već u bonus huntingu i odavno sam postao svjestan da će ta zlatna koka jednog dana nestati, odnosno da će biti sve teže i teže. Možda i nije toliko stvar u težini posla koliko u stalnim promjenama i prilagođavanjima. Jednostavno mi se to više ne da raditi. Slobodno vrijeme mi postaje vrlo važno i ne želim cijele dane provoditi pred ekranom kompjutora ili mobitela. Pošto sam se godinama bavio bonus huntingom imao sam vremena i za puno čitanja i proučavanja problematike vezane uz bonuse, klađenje, trejdanje…Mogu reći da sam prikupio i puno znanja i puno iskustva pa sam smatrao da bi bilo šteta to ne probati iskoristiti.
    Dugo sam vagao hoću li se posvetiti tradingu ili value bettingu. Prevagnulo je ovo drugo, prvenstveno jer zahtijeva manje vremena, a također je i manje stresno.
    Prvi i najveći problem je naći metodu odabira betova koja će dugoročno donositi profit. Drugi problem koji treba riješiti je odabir kladionice.
    Mene kod value bettinga zanima isključivo metoda kojom se odabire puno betova na dnevnoj osnovi jer se na taj način raspršuje eventualni mogući rizik negativnih serija. Dakle, treba mi metoda koja će mi osigurati minimalno 50 betova dnevno. Zbog toga je već u startu otpala mogućnost da se posvetim nekom sportu i(ili) ligi o kojoj ću sve znati jer je nemoguće proanalizirati toliki broj utakmica svaki dan i da to bude kvalitetno i konzistentno. Stoga sam odlučio za neke softvere i drugačije metode odabira betova. Probao sam definirati neka svoja pravila za to i krenuo sam s teorijskim praćenjem odnosno virtualnom igrom. Mogu reći da sam lutao godinu, dvije dok se jedna od ideja nije počela kristalizirati i uobličavati u nešto sasvim opipljivo. Tada sam odlučio investirati određenu, manju količinu novca koju sam raspodijelio po 5-6 kladionica. Išlo je manje-više zadovoljavajuće, ali su onda prve kladionice krenule s limitiranjem iako sam imao smiješno male uloge gledajući po bilo kakvim standardima.
    Nakon nekog vremena sam potpuno prestao jer me to više nije zadovoljavalo. Shvatio sam da moram naći metodu koja će funkcionirati ili na exchange servisima ili na Pinnacleu. I tada sam shvatio da je to izuzetno teško, ali se nisam obeshrabrio. Nakon podosta vremena, opet se počela kristalizirati jedna ideja za Pinnacle kladionicu. Nakon kraće testne faze i virtualnog igranja, odlučili smo (nekolicina prijatelja i ja) uložiti ukupno 1.000 eura na Pinnacle i krenuti sa stvarnom igrom (iako i to smatramo još uvijek fazom testiranja dok ne prikupimo barem 10.000 betova). Dogovorili smo ulog po betu od 1% s tim da svaki ponedjeljak preračunavamo novi ulog kojim će se igrati sljedećih 7 dana. Krenuli smo 05.12.2018. s nadom da možemo ostvarivati ROI od 3% jer je virtualno testiranje bilo vrlo uspješno i stabilno (nagib krivulje profita je bio oko 4% i vrlo konstantan, bez većih oscilacija).
    Prvih nekoliko dana je sve išlo kao i u fazi testiranja, a onda su počele oscilacije i cijeli mjesec smo se kretali oko nule. Na dan 31.12.2018. i 1.735 betova s ulogom od 10 eura bili smo u minusu od 40 eura. Odlučili smo napraviti minimalne korekcije u metodi odabira betova i nastaviti dalje prema zacrtanom cilju od odigranih 10.000 betova.
    Siječanj je krenuo dobro (dosad je bila smo jedna malo veća negativna serija) i trenutno smo na ukupnom profitu od cca 450 eura i odigranih 3.050 betova.
    Prije 4 dana sam odlučio otvoriti profil na Oddsportalu i tamo bilježiti sve odigrane betove (to je u stvarnosti cca 90-95% betova jer nekih utakmica i marketa koje igramo na Pinnacleu nema na Oddsportalu) jer oni imaju odlično obrađenu statistiku (po sportovima, ligama, vrsti beta, kladionici…i nama najvažnije: zabilježena vremenska promjena kretanja koeficijenata od trenutka otvaranja marketa do početka utakmice), a sve to zbog novih poboljšanja metode i mogućnosti analiziranja velikih količina podataka.
    Naš odabir betova možete slobodno pratiti na Oddsportalu ( ProBet ). Svaki dan igramo najčešće u dva termina: prijepodne (obično između 10 i 12 sati) i kasno uvečer (između 23 i 24 sata). Profil je zasad javan kao i sva dostupna statistika (pod uvjetom da ste ulogirani na Oddsportalu).
    Slobodni smo i za svaku diskusiju jer iz iskustva znamo da se tako nerijetko rađaju nove ideje. Nadamo se i da objavom betova možemo pomoći nekim bonus hunterima u razigravanju bonusa jer odigrani betovi bi trebali imati pozitivno matematičko očekivanje (u smislu profita).
    Ujedno je ovo i svojevrsni online dnevnik u kojem ćemo nastojati bilježiti sva važna zapažanja, a možda i nekom pomognemo oko pronalaženja vlastite metode.
    Do novog čitanja uskoro 😉

  • #166701

    Igrati 50 betova dnevno mi nekako djeluje malo suludo. Pretpostavljam da to ide po nekakvom mehaničkom principu bez ikakvog razmišljanja o samom tom događaju? Kad kažeš da ti je bitno kretanje kvote koje vidiš na oddsportalu, onda valjda jednostavno uzimaš kvote na Pinnacleu koje su ostvarile veliki rast u odnosu na početnu kvotu i nadaš se da ćeš uloviti value na overreactionu, ne vidim drugačiju strategiju koja bi mogla imati 50 betova dnevno. To djeluje kao razumna strategija, čak bi se možda tak nešto i moglo automatizirati s API bilo na Betfair ili Pinnacle. Ja sam takav tip da tako nešto ne bih započeo bez da prvo idem testirati na nekakvim podacima od prije, samo djeluje mi da je teško tako nešto naći.

    Što se tiče tipičnog prematch value bettinga, to me baš i ne privlači previše. Moraš jako puno istraživati o nekom sportu, a i teško je da ćeš naći neki veći value. Ali zato inplay mi djeluje puno bolje, možeš u meču koji prematch nema nikakav value sigurno nešto uloviti inplay ako kužiš taj sport i dobro znaš čitati igru. Ima mahera koji mlate strašne pare na tome, po meni tu leži najveća šansa za zaradu.

  • #166703

    Kad kažeš da ti je bitno kretanje kvote koje vidiš na oddsportalu, onda valjda jednostavno uzimaš kvote na Pinnacleu koje su ostvarile veliki rast u odnosu na početnu kvotu i nadaš se da ćeš uloviti value na overreactionu, ne vidim drugačiju strategiju koja bi mogla imati 50 betova dnevno.

    Upravo suprotno jer ako malo bolje pogledaš odabir betova, vidjet ćeš da su to sve utakmice na kojima pada koeficijent na Pinnacleu. To znači da su početni postavljeni koeficijenti na Pinnacleu previsoki. Idealno bi bilo odigrati na tim početnim koeficijentima jer bi tada profit bio poprilično velik. Samo, kako znati na kojim je utakmicama previsok koeficijent jer, generalno gledajući, Pinnacle radi sjajan posao oko balansiranja koeficijenata. Okupiti ekipu vrhunskih poznavatelja pojedinih sportova i liga? To bi bilo sjajno, ali gdje naći 10-20 takvih profesionalaca? Zato smo mi krenuli drugim putem. Istina je da ćemo zbog toga imati puno manji ROI, ali zbog velike količine betova nas zadovoljava i ROI veći od 1%.
    Stvar nije tako jednostavna, kao što izgleda na prvu, jer se ne mogu igrati sve utakmice na kojima pada koeficijent. Treba tu puno eksperimentirati i odrediti točna pravila kojih se treba pridržavati prilikom odabira betova da bi dugoročno ostvarivali profit.
    Ne igramo zbrojeve poena, koševa, golova,… jer je tu prisutan puno veći statistički moment pa smatramo da je u početnim koeficijentima puno manji value i da se tek promjenama koeficijenata može stvoriti taj value. To bi značilo da samo rast koeficijenata na over/under ima potencijala za dugoročno stvaranje profita. Ali, ni to nije baš tako jednostavno…

  • #166705

    Evo kako to izgleda u praksi nakon 3211 betova (prosjek je oko 68 betova dnevno): ukupno uloženo 33.446 eura, profit 421,83 eura, ROI +1,26 %

  • #166707

    Zanimljivo da je većinu vremena taj sistem proveo u minusu, tek na kraju krenulo malo bolje. Dosta je velik uzorak, ali ja bih se nekako sigurnije osjećao da ide lagana crta prema gore uz pokoji pad nego ovako da ide lagano dolje i onda naglo gore 🙂

    Ja osobno ne bih tako volio igrati, jer dok kvota već puno padne value je otišao ili je možda u najboljem slučaju nešto sitno ostalo. Sva mudrost je kod klađenja da se value rano prepozna jer ćeš tada dobiti najbolju kvotu. Inače ima na betfairu free baza podataka s kvotama ovdje https://historicdata.betfair.com/#/home
    Nije baš neka kvaliteta bila zadnji put kad sam ja gledao, ali ako znaš nešto programirati i imaš volje, pogledaj pa možda dobiješ kakvu ideju.

    Ta strategija koju imaš za Pinnacle valjda ide nekako automatizirano, nije valjda da imaš 60 betova dnevno ručno za takav mali ROI?

  • #166709

    Zanimljivo da je većinu vremena taj sistem proveo u minusu, tek na kraju krenulo malo bolje. Dosta je velik uzorak, ali ja bih se nekako sigurnije osjećao da ide lagana crta prema gore uz pokoji pad nego ovako da ide lagano dolje i onda naglo gore 🙂

    Mene taj minus nije toliko zabrinuo jer sam vidio da je i nekoliko tipstera s Oddsportala koji imaju visok i konstantan ROI, završilo prosinac u minusu. Jedan od njih je i Antbaravyko, tipster s najvećom zaradom na Oddsportalu (skoro 78.000 betova i profitom od 7.870 unitsa što daje ROI od 10,1 %) koji je posljednji negativni mjesec imao početkom 2013. godine.
    A druga polovina našeg grafa ima crtu prema gore (nakon aproksimacije) 😉

  • #166712

    Ja osobno ne bih tako volio igrati, jer dok kvota već puno padne value je otišao ili je možda u najboljem slučaju nešto sitno ostalo. Sva mudrost je kod klađenja da se value rano prepozna jer ćeš tada dobiti najbolju kvotu.

    Istina, ali već sam objasnio zašto taj dio “kolača” moramo izgubiti. Jednostavno moraš negdje izgubiti da bi na drugoj strani dobio. Ja bih također htio ROI od 5 ili 6 % i 60 betova dnevno, ali sam svjestan da je to jako teško ostvarivo. Možda uspijemo dotjerati odabir betova nakon što dosegnemo 10.000 betova jer ćemo tada napraviti vrlo veliku analizu svega dotad odigranog uz maksimalni broj parametara koje uspijemo osmisliti dotad. Ovaj eksperiment nije nikakvo srljanje grlom u jagode već je posljedica višemjesečnog proučavanja. Svjesni smo nekih nedostataka koje bi mogli već ovog časa malo modificirati i poboljšati, ali nećemo jer nam treba što veća količina betova “snimljena” pod istim uvjetima.

    Ta strategija koju imaš za Pinnacle valjda ide nekako automatizirano, nije valjda da imaš 60 betova dnevno ručno za takav mali ROI?

    Poluautomatski zasad jer ne oduzima puno vremena (oko sat vremena po terminu). Ako sve bude u redu nakon 10.000 betova onda će se krenuti u realizaciju bota koji bi sve trebao obavljati potpuno automatski.

  • #166714

    Slicno san ja pokusava s nekim američkim kladionicama gdje slabo ažuriraju kvote, ali mi je brzo dosadilo. Teško je naći 50tak pravih valuebetova dnevno, a sve manje je više kockanje. Dali ručno uspoređuješ prosječne kvote oddsportala sa pinnacleovim ili imas neku drugu shemu? Valuebetova ima najviše u konjskim utrkama. Tu je problem sta nas vecina britanskih kladiona ne pušta. Mislim da ti nece bit lako napravit bota za pinn…

    Poslano sa mog FRD-L09 koristeći Tapatalk

  • #166720

    Ako mogu da se ja uključim sa par pitanja. Već neko vrijeme razmišljam da koristim valuebetting za bonus hunting barem kod nekih kladionica, ali kako sam tudum za matematiku a neda mi se davat pare za tipsterske servise nikad se nisam to upuštao. Jedna od kladionica za koju sam to htio isprobati je Oddsring jer imaju dosta dobre kvote i računam da bi se to kod njih možda moglo isplatiti.
    Dearr vidim da si ostavio svoj profil otvorenim i ako sam te dobro razumio nemaš ništa protiv da koristimo tvoje tipove. Uspoređivao sam kvote s tvojih tipova sa Oddsringom i razlika uglavnom nije velika, ali kako koristiš dosta hendikepa u puno slučajeva na Oddsring nema identičnog hendikepa. Nekako pretpostavljam da bi možda najpametnije bilo usvojit neko pravilo i držati ga se, nešto kao u takvom slučaju igram na najbliži viši/niži hendikep ili slično. E sada kako vidim da si ti a pretpostavljam i drugi već eksperimentirali s tim stvarima zanima me koliko je tako šta pametno i da li mi se isplati upuštati u to. Da li ima smisla slijedit nekog drugog tipstera s Oddsportala kada koliko vidim ima dosta njih uspješnih. Svaki savjet je dobrodošao 🙂

  • #166722

    Dali ručno uspoređuješ prosječne kvote oddsportala sa pinnacleovim ili imas neku drugu shemu?

    Ne, koristim software za provjeru kretanja koeficijenata na Pinnacleu.

Pregledavate 10 postova - 1 do 10 (od ukupno 15)
  • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.