Tenis je jedan od najpopularnijih sportova te je sa velikim brojem svakodnevnih događaja jedan od najzastupljenijih sportova u gotovo svim kladionicama, što ga čini jednim od potencijalno najboljih sportova za sigurno klađenje. Štoviše upravo se na tenis okladama pojavljuje velik broj tzv. sigurnih oklada (Surebets). Ipak zbog različitih pravila o zaključivanju oklada koje pojedine kladionice primjenjuju u slučaju prekida meča u nekim situacijama ne možemo tvrditi da se klađenje na tenis može smatrati potpuno sigurnim klađenjem.

Ukoliko uplatite dvije oklade na isti meč u dvije kladionice koje primjenjuju različita pravila može vam se dogoditi da u slučaju prekida meča rezultat meča bude različito tumačen. U sretnim okolnostima može vam se dogoditi da vam jedna kladionica isplati dobitak, a druga vrati ulog, ali vam se isto tako može dogoditi da izgubite ulog u oba dvije kladionice. Iako je broj teniskih susreta u kojima dolazi do prekida meča relativno malen, te je ova mogućnost vrlo rijetka preporučamo vam da se dobro upoznate sa tenis pravilima pojedinih kladionica, te da vodite o tome računa prilikom uplaćivanja protuoklada.

Postoje 4 oblika pravila koje pojedine kladionice primjenjuju u takvim slučajevima, a u daljnjem tekstu svrstali smo najpopularnije internet kladionice u navedene grupe mogućih pravila:

1. Prva lopta – Oklada na pobjednika susreta smatra se važećom samo ako je odigran barem jedan bod tj. prva lopta je servirana.

2. Jedan (1) Set – Oklada na pobjednika susreta smatra se važećom ako se odigran najmanje 1 set

3. Dva (2) Seta – Oklada na pobjednika susreta smatra se važećom ako su u cijelosti odigrana najmanje 2 seta

4. Kompletan meč – Oklada na pobjednika susreta smatra se važećom samo ako je odigran kompletan meč


Ova su se pravila primjenjivala u trenutku pisanja članka, i u okviru naših mogućnosti nastojati ćemo ovu listu što kvalitetnije i ažurnije ažurirati. Nažalost, broj kladionica u opticaju je vrlo velik i nismo u mogućnosti garantirati 100 postotnu točnost ovih podataka.
Ovaj je članak informativnog karaktera i ako uplaćujete oklade na tenis obavezno vam savjetujemo da prije uplate provjerite valjanost pravila.
Također bili bi vam zahvalni ako bi nam u slučaju saznanja o promjeni pravila kod neke od kladionica javili o istoj putem našeg foruma.