Uplata i isplata putem Bankovne doznake

Bankovna doznaka opcija je koju u svojoj ponudi imaju gotovo sve kladionice. Ovdje nije riječ o gotovini niti čekovima – novac se elektroničkim putem transferira s jednog bankovnog računa na drugi. Najveći nedostatak ovakve vrste uplate je vrijeme potrebno da se izvrši transfer novca i uplata proknjiži na vaš kladionički račun. Zavisno od kladionice i banaka koje sudjeluju u procesu to obično traje 2 - 5 dana. Troškovi za doznake između zemalja Europske Unije tretiraju se kao doznake u tuzemnom prometu, što znači da nastaju iznimno mali troškovi, dok povremeno nikakvi. Nažalost prilikom doznake između zemalja koje nisu u Europskoj uniji banke naplaćuju naknadu za obavljanje bankovne doznake.

Iznos naknade koji banke zaračunavaju u velikoj mjeri ovise o banci i činjenici gdje je banka locirana, a u nekim državama naplaćuju se iznimno visoke naknade.

Gdje naći podatke o banci za izvršenje bankovne doznake (uplata na kladionicu)

Prilikom prijave na internet kladionicu podatke za uplatu obićno možete naći pod rubrikom "Uplate"/"Bankovna doznaka" ("Deposit"/"Bank transfer"). Kod nekih kladionica postoje i rubrike "Cashier/Deposit/Bank transfer" ili "Deposit/Bank Wire

Klikom na "Bankovna transakcija" automatski će se pojaviti podaci o banci (ime banke, adresa, broj računa, SWIFT code i IBAN broj)u kojoj internet kladionica ima otvoren račun, kako bi uplatili potrebno je s tim podatcima  otići u banku (ili internet bankingom) uplatiti određeni iznos, u uplati je također bitno naglasiti svoje korisničko ime kako bi kladionica znala od kojeg igrača je primila uplatu.


Vidi primjer (Za primjer su uzeti podatci kladionice Bet365.com)

bank wire

Uplata novca putem bankovne doznake

Prilikom uplate u Vašoj banci u kojoj imate otvoren devizni račun,podatke za uplatu koje ste dobili od internet kladionice (ime banke, adresa, broj računa, SWIFT code, IBAN broj i referentni broj) potrebno je predati službeniku ili ispuniti uplatnicu. Prilikom uplate važno je u polje "svrha plaćanje" upisati referentni kod Uplaćeni iznos skida se sa vašeg deviznog računa i biti će uplaćen na internet kladionicu za nekoliko dana. Kod mnogih kladionica e-mailom ćete biti izvješteni o prispjeću uplate na vaš račun kod internet kladionice.

Povrat novca putem bankovne doznake

Bankovna doznake vjerojatno je najpogodniji i najsigurniji način povrata zarađenog novca s kladionice. Novac sa vašeg kladioničkog računa kladionica će direktno isplatiti na vaš račun (najčešće devizni). Vrijeme provedbe transakcije kao i kod uplate obično traje 2 - 5 dana. Kod velike većine kladionica ova vrsta isplate je besplatna, iako neke kladionice, zavisno od lokacije (države) sjedišta vaše banke naplaćuju naknadu. Prilikom isplate obično trebate ispuniti online obrazac u kojem je potrebno navesti sljedeće podatke:

  • Ime vlasnika računa
  • Naziv i sjedište banke
  • Broj računa
  • SWIFT / BIC banke - SWIFT kod obično možete naći na internet stranicama banke ili direktno kod banke
  • IBAN broj računa - broj vašeg računa u IBAN formatu

Kod nekih kladionica u obrascu se mogu zahtijevati i neki dodatni podaci poput broja banke i slično. Radi se o podacima koji nisu standardni za svaku zemlju, te se trebate informirati kod vaše banke o postojanju istih. Ako vaša banka nema traženi podatak kontaktirajte kladionicu putem live chata ili e-maila prije podnošenja zahtijeva.
Ukoliko postoji polje za napomene dobro je u njega upisati vašu adresu u slučaju bilo kakvih komplikacija.