Podjela uloga ili Dutching je metoda sigurnog klađenja kod koje uplaćujemo oklade na sve moguće ishode nekog kladišnog događaja. Iznose koje uplaćujemo određujemo pomoću kalkulatora zavisno o koeficijentima. Ova metoda najpogodnija je za događaje kod kojih postoje samo dva moguća ishoda, poput tenisa, američkih sportova (oklada na konačnog pobjednika), te kod svih sportova u kojima imamo oklade azijskog hendikepa ili broja golova ili poena (Over/Under).
Podjela uloga je ponekad moguća i kod sportova s 3 moguća ishoda poput nogometa ili hokeja na ledu (oklada na regularno vrijeme utakmice) i to tako da u jednoj kladionici uplatimo okladu na pobjedu jedne momčadi, a u drugoj okladu dvostruka šansa ili azijski hendikep +0,5. Spomenuta mogućnost uplaćivanja protuoklade na hendikep +0,5 izuzetno je praktična mogućnost vrlo korisna kod sigurnog klađenja.
Iznos protuoklade potrebno je točno izračunati kako bi ostvarili najveću moguću zaradu. Za to vam može poslužiti naš kalkulator za sigurno klađenje kojeg možete zatražiti na našem forumu

Podjela uloga na događaj s 2 moguća ishoda

Primjer:

Expekt nudi tečaj 1,50 na konačnu pobjedu L.A Lakersa u utakmici NBA lige protiv Chicaga.
Pinnacle nudi tečaj 2,90 na konačnu pobjedu Chicago Bullsa u istoj utakmici.
Uzmimo da nakon što smo dobili bonus na Expekt kladionici trebamo razigravati rollover te smo odlučili da uplatimo 100 € na pobjedu Lakersa.
Koristeći kalkulator za sigurno klađenje izračunati ćemo sljedeću podjelu uloga:

Expekt: 1,50 x 100,00 = 150,00 € (profit: 50,00 €)
Pinnacle: 2,90 x 51,72 = 150,00 € (profit: 98,28 €)
Kako god završi utakmica mi ćemo izgibiti 1,72 €, ali smo zato odigrali rollover od čak 100 €.

Ova vrsta podjele uloga odlična je za oklade na sve američke sportove poput američkog nogometa (NFL i NCAA-F), košarke (NBA i NCAA-B), bejzbola (MLB) i hokeja na ledu (NHL). Većina internet kladionica za ove sportove (osim možda za NHL) kao glavnu ponudu ima okladu na konačnog pobjednika susreta koja se kod nekih kladionica naziva i Moneyline. Zahvaljujući Pinnacle kladionici i njihovim odličnim kvotama na ova natjecanja, te svakodnevnom igranju u ovim ligama, ova vrsta ponude je odlična za sigurno klađenje. Ovdje osim oklade na konačnog pobjednika susreta možete koristiti i hendikep oklade, te oklade na broj poena. Pritom morate paziti da se kladite na jednake vrijednosti hendikepa ili broja poena na obje kladionice. Pinnacle kladionica i ovdje ima daleko najbolju ponudu s tim da u ponudi imaju obično više vrijednosti hendikepa/broja poena te trebate izabrati pravu.

Ovu vrstu podjele uloga na jednak način možete koristiti i kod teniskih oklada. Pritom morate voditi računa o pravilima kod prekida meča zbog odustajanja igrača. Ne preporučujemo sigurno klađenje između dvije kladionice koje imaju različita pravila jer se time izlažete riziku da izgubite sav ulog.

Podjela uloga na događaj s 3 moguća ishoda

Primjer:

Bet-at-home nudi tečaj 1,85 na pobjedu Manchester Cityja u domaćoj utakmici engleske lige protiv Liverpoola.
Bwin nudi tečaj 3,80 na neriješen rezultat u istoj utakmici.
Betfred nudi tečaj 5,0 na pobjedu Liverpoola u istoj utakmic
Odlučili smo da na Bet-at-homeu uplatimo 100 €, te smo izračunali sljedeće uloge:

Bet-at-home: 1,85 x 100,00 = 185,00 € (profit: 85,00 €)
Bwin: 48,68 x 3,80 = 184,98 € (profit: 136,30 €)
Betfred: 37,00 x 5,00 = 185,00 € (profit: 148,00 €)
Uspoređujući dobitke ovisno o ishodu utakmice lako možemo vidjeti da smo ostvarili gubitak od svega 0,68 €, ili zanemarivih 0,37% ukupnog uloga.

Nogometu kao najpopularnijem sportu sve kladionice pridaju veliku pažnju, što u kombinaciji s razlikama u procjenama o ishodu susreta generira velik broj susreta s vrlo visokim payoutom, često i surebetima. Nedostatak je što da bi se sigurno kladili trebate uplatiti 3 oklade u 3 različite kladionice.

Podjela uloga uz pomoć azijskog hendikepa +0,5

Azijski hendikep jedna je od najvažnijih ponuda za sigurno klađenje, a jedna od njegovih najkorisnijih primjena je upravo kod ove vrste podjele uloga. To je prije svega zahvaljujući kladionicama specijalistima koje kod oklada na vrhunske lige nude izuzetno povoljne tečajeve s vrlo malom maržom.

Primjer:

Unibet nudi tečaj 1,88 na pobjedu Manchester Uniteda u utakmici protiv Chelsea.
12Bet nudi tečaj 2,09 na azijski hendikep Chelsea +0,5 u istoj utakmici.
Ova oklada znači da Chelsea ima početnu prednost od pola gola i predstavlja protuokladu okladi na pobjedu Manchester Uniteda. Ako Chelsea ne izgubi utakmicu oklada Chelsea +0,5 svakako prolazi.

Uzmimo da želimo uplatiti kvalifikacijsku okladu na Unibet kladionici kako bi dobili bonus od 100€, nakon što smo izvršili uplatu u istom iznosu. Koristeći kalkulator za sigurno klađenje izračunati ćemo da ako na Unibetu uplatimo okladu na pobjedu Uniteda od 100€ na 12Betu trebamo uplatiti okladu od 89,95€ što će rezultirati gubitkom od 1,95€. Ako znamo da rollover na 100€ bonus iznosi 600€ lako je izračunati da bi kada bi svaki put bili u prilici naći sličnu okladu mogli ispuniti rollover uz gubitak manji od 12€, što bi nam omogućilo profit na bonusu od oko 88€.

Jedan od rijetkih nedostataka pojedinih azijskih kladionica je praksa da možemo uplaćivati samo oklade zaokružene na 1 euro, te bi u gornjem primjeru uplatili okladu od 90€. Razlika u gubitku/profitu je zanemariva.

Možda i najbogatiju ponudu azijskog hendikepa na nogomet ima Pinnacle kladionica koja kod najjačih liga i natjecanja nudi čak 5 vrijednosti hendikepa, dok vrijednost tečajeva uglavnom ne zaostaje za tečajevima kladionica specijalista za azijski hendikep. Kao i kod hendikepa na američke sportove i ovdje ako ponudu pregledavate dok niste logirani često nećete naći vrijednost azijskog hendikepa +0,50. Da bi to mogli trebate se logirati i kliknuti na padajući izbornik pored oklade koju želite uplatiti, ovdje ćete uočiti traženu ponudu.

Jedna od izuzetno korisnih primjena hendikepa +0,5 je i mogućnost uplaćivanja protuoklada kod hokeja na ledu i to kod oklada na ishod regularnog dijela utakmice. Velik broj kladionica orijentiranih na europsko tržište ima u ponudi samo upravo ovu vrstu oklada. Kako se NHL liga tijekom zimske sezone igra svakodnevno, kladeći se na ovu vrstu oklade ponekad možete znatno ubrzati razigravanje rollovera.
Pritom morate paziti da protuokladu na Pinnacleu uplatite na pravu ponudu. U ovom slučaju naći ćete je pod izbornikom NHL Regulation Time. Također obratite pažnju da slučajno ne uplatite okladu na hendikep -0,5 jer ćete u tom slučaju uplatiti dvije oklade na isti ishod.

Ovdje treba spomenuti još jednu kladišnu ponudu Pinnacle kladionice koja se zbog vrlo dobrih tečajeva često može pokazati vrlo korisnom. To je ponuda NHL Draw, gdje se možete kladiti da li će neka NHL utakmica završiti neriješeno u regularnom vremenu ili neće. Pomoću ove ponude možete na Pinnacleu sigurno odigrati protuokladu na okladu neriješeno (X), što vam kod nekih kladionica sa slabijom ponudom može biti i ponajbolja opcija.

Koristeći podjelu uloga uz pomoć azijskog hendikepa možete pronaći velik broj povoljnih oklada za sigurno klađenje uključujući i sigurne oklade (surebets). Iako ih u većini slučajeva morate pronaći sami, što ponekad iziskuje dosta vremena, ukoliko se potrudite s vremenom ćete steći brzinu i rutinu u pronalažanju povoljnih oklada što će vam se višestruko isplatiti.