Sigurno klađenje ( Matched Betting) je postupak uplaćivanja oklada (ne i klađenje) na takav način da osigura siguran, stalan i bezrizičan profit igrača bez obzira na konačan ishod oklade. Važno je naglasiti da se kod sigurnog klađenja oklade uplaćuju samo u tehničkom smislu, jer se istodobno uplaćuje protuoklada na sve druge moguće ishode, čime se izbjegava rizik financijskog gubitka.

Pojava online klađenja sredinom 90-ih godina rezultirala je osnivanjem stotina internet kladionica različitih profila i tržišne orijentacije. Velika konkurencija rezultirala je brojnim financijskim pogodnostima koje kladionice nude novim i postojećim igračima u obliku bonusa i besplatnih oklada, te smanjenjem marže kladionica tj. boljim tečajevima. Kombinacija ovih dvaju karakteristika internet kladionica omogućava nam da zarađujemo zapravo se i ne kladeći.

Radi se zapravo o tome da bonus, besplatnu okladu ili neku drugu novčanu pogodnost koju vam daje kladionica pretvorite u siguran novac kladeći se na sve moguće ishode. Zbog velike konkurencije ponuda tečajeva na najpopularnije sportske događaje redovito daje payout iznad 95 posto, a nerijetko i punih 100 posto ili čak i više. Naime, svaka kladionica određuje koeficijente na osnovu vlastite procjene, što kod postojećeg velikog broja kladionica dovodi do razlika u procjeni u konačni ishod oklade. To znači da ako uplatite točne iznose oklada u različitim kladionicama i na sve moguće ishode, od kojih svaka navedena kladionica ima najbolje koeficijente na određeni ishod, dobijete nazad gotovo jednako koliko ste uložili, a ponekad čak i više.

Ovo baš nema nekog smisla ako ulažete isključivo vaš novac, ali ima itekako smisla ako ulažete novac koji ste dobili besplatno od kladionice. U tom slučaju u mogućnosti ste na siguran način dobiveni bonus pretvoriti u čistu zaradu. Uz malo muke naravno. Ako znamo da zahvaljujući stalnom priljevu novih kladionica, te želji starih da zadrže postojeće korisnike, godišnja ponuda bonusa i drugih financijskih pogodnosti iznosi više tisuća eura ta je muka itekako isplativa.

Kada razlike u koeficijentima između 2 ili više kladionica rezultiraju isplatom većom od 100% nastaje tzv. Sigurna oklada ili Surebet. Ovo je još jedan oblik sigurnog klađenja gdje uplatom na sve moguće ishode u točnim omjerima možete ostvariti profit bez obzira na ishod oklade.

O vremenu i novcu kojim raspolažete ovisi koliko možete zaraditi na sigurnom klađenju. Što više vremena možete posvetiti sigurnom klađenju i sa što više novaca raspolažete veće su mogućnost zarade. Da bi se uspješno sigurno kladili potrebna vam je pristojna banka, tj. početni ulog od barem 500 eura. S vremenom ostvarujući zaradu možete povećati banku što vam onda može donijeti i veću zaradu.
Uz vrijeme i novac glavni su preduvjeti da imate više od 18 godina, brzu internet vezu i dosta znanja, kojeg možete steći na ovim stranicama.

Rizici kod sigurnog klađenja

Rizici kod sigurnog klađenja proizlaze uglavnom iz neznanja ili ljudske (vaše) pogreške, te u stvari ovise o vama, a ne o sreći kao kod običnog klađenja. Da bi ste zarađivali na kladionicama na siguran način morate se oboružati znanjem, te strpljenjem i koncentracijom pri uplaćivanju okladu. Najveće opasnosti su:

 • da naletite na kladionicu koja ne isplaćuje dobitke i da vam u njoj ostane blokiran novac. Prije nego u neku kladionicu uplatite svoje novce svakako provjerite o kakvoj se kladionici radi
 • da napravite nehotičnu grešku, ili da zbog neke loše slučajnosti nešto krene naopako. Nikako ne savjetujemo da uplaćujete oklade na brzinu ili pak kad ste umorni ili nervozni, a naročito ako ste pod utjecajem alkohola ili droge
 • da namjerno ili nehotice prekršite pravila kladionice. Kladionice koje vam daju bonuse za uzvrat od vas zahtijevaju poštivanje uvjeta bonusa i očekuju da se ponašate kao rekreativni kladitelj. Dobro proučite pravila i ne izazivajte sudbinu otvarajući više računa ili uplaćujući serije čudnih oklade na minorne lige.

Kako bi vam olakšali posao sastavili smo listu savjeta za uspješno sigurno klađenje u kojima smo naveli kako da izbjegnete i minimizirate gore navedene opasnosti, te pridržavanje kojih će vam znatno smanjiti rizike i povećati mogućnost zarade. Svakako ju pročitajte i obavezno se pridržavajte navedenih savjeta.

Zaključno, naš je savjet da svakako izbjegavate sigurno klađenje u sljedećim slučajevima:

 • Ako niste u mogućnosti dozvoliti si gubitak minimalnog početnog iznosa za sigurno klađenje (cca par stotina eura). Mogućnost da se to dogodi je vrlo mala, ali slučajnosti se događaju, pa mogu i vama.
 • Izbjegavajte sigurno klađenje ako ste imali ikakvih problema s ovisnošću o klađenju ili kocki u prošlosti. Ovdje se praktično ne radi o klađenju ali potencijalno iskušenje je vrlo veliko i osobama sklonim klađenju lako se može dogoditi da skrenu s pravog puta.

Osnove sigurnog klađenja

Kada vam daju bonuse ili besplatne oklade kladionice vas obično obavezuju da ili najprije uložite jednu ili više oklada prije nego vam pripišu bonus ili da prije nego zatražite isplatu uložite određenu količinu novca u kladionici. Obveza ulaganja određenog iznosa oklada na engleskom se naziva Rollover i taj ćemo termin koristiti u nastavku.  U svojim bonus uvjetima kladionica obično navodi iznos rollovera kao i ostale podatke poput minimalnog tečaja, vrsta oklade (single ili combo), dopuštenu kladišnu ponudu, rok za ispunjenje rollovera itd.

Stoga je pri sigurnom klađenju potrebno uplaćivati ponekad i dosta velik broj oklada prije nego smo u mogućnosti isplatiti sredstva s kladionice i time materijalizirati bonus. To činimo tako da u kladionici u kojoj smo dobili bonus uplaćujemo oklade u skladu s postavljenim uvjetima i istovremeno u nekoj drugoj kladionici uplaćujemo protuokladu nastojeći da ne izgubimo sredstva koja smo dobili bonusom, tj da taj gubitak minimiziramo. Ovo postižemo tako da pronalazimo oklade sa što višim postotkom isplate – payoutom, po mogućnosti iznad 98 posto. Još je bolje kada naiđemo na tzv. sigurnu okladu – Surebet kod koje možemo nešto čak i zaraditi.

Postoje dvije osnovne metode uplaćivanja protuoklada kod sigurnog klađenja:

 • Dutching (Podjela uloga) – gdje pronalazite jednu ili više kladionica u kojima uplaćujete protuokladu na sve preostale moguće ishode. Kod oklada na ishod nogometnog susreta postoje 3 moguća ishoda. To znači da ako u kladionici u kojoj ste dobili bonus odigrate na primjer na pobjedu domaćina, morate pronaći jednu ili dvije kladionice u kojima ćete uplatiti oklade kojima ćete pokriti mogućnost da utakmica završi neriješeno ili pobjedom gostujuće momčadi. Kod ove metode moguće je uplaćivati različite tipove oklada. Tako u jednoj kladionici možete odigrati na pobjedu jedne od momčadi, a u drugoj možete uplatiti na azijski hendikep kojim protivnička momčad dobiva prednost od pola gola, što je jednako okladi dvostruka šansa.
 • Matched Betting (kontraklađenje) – gdje protuokladu uplaćujete na burzi koeficijenata kladite tj. uplaćujete lay okladu. Ovo je jednostavnija metoda jer je moguća na gotovo sve vrste oklada. Naročito ako se kladite na Betfairu koji prednjači u pogledu količine ponude, visine tečajeva i likvidnosti.

Dakako najbolje je kombinirati oba dvije metode jer je tako najlakše naći zadovoljavajući broj oklada kojima ćemo ispuniti traženi rollover.
Da bi znali koliko trebate uplatiti na pojedinu kladionicu treba vam kalkulator za sigurno klađenje koji za vas izračunava potrebne uloge, zavisno od vrste oklade koju uplaćujete. Kalkulator za sigurno klađenje zatražite putem našeg foruma

Kako početi zarađivati na bonusima

Sigurno klađenje je u principu poput ulaganja na burzi, što imate više novaca više možete zaraditi. Postoje dvije glavne vrste novčanih poticaja koje kladionice nude svojim igračima.

 • Besplatne oklade – kod kojih je vrijednost poticaja, a time i zarada, manja ali uglavnom nema rollovera, te zahtijevaju relativno malo ulaganje i moguće ih je vrlo brzo odraditi
 • Bonusi – koji su često znatno izdašniji, ali je i rollover često znatno veći, te zahtijevaju više novaca i vremena

Čak i ako imate nešto više novaca predlažemo vam da za početak krenete s besplatnim okladama, koji su jednostavniji oblik sigurnog klađenja. Razlog je i to što se u znatno kraćem vremenu može ostvariti solidna zarada, te puno brže možete svoj ulog prebacivati iz jedne kladionice u drugu. Nakon što odradite nekoliko besplatnih oklada povećati ćete raspoloživu banku i steći ponešto iskustva i rutine, te će vam biti lakše uhvatiti se u koštac s bonusima.

Da bi uspješno zarađivali sigurnim klađenjem potrebno je otvoriti velik broj računa u brojnim kladionicama. Kada steknete uvjete da povučete svoj novac iz kladionice koju ste “odradili” najbolje je prebaciti ga u sljedeću na popisu. Da bi to brzo i uspješno radili najbolje je koristiti internet servise za slanje novca Skrill/Moneybookers i Neteller. Danas je pomoću ova dva servisa moguće uplaćivati u veliku većinu internet kladionica, i to uglavnom bez naknada.

 • Proučite dobro teoriju
 • Otvorite zasebnu email adresu koju ćete koristiti isključivo za ovu djelatnost
 • Otvorite Skrill/Moneybookers ili Neteller račun s istom email adresom
 • Opskrbite se potrebnim alatima poput Kalkulatora, bilježnice za evidenciju računa i pristupnih podataka, aplikacija za evidentiranje uplaćenih oklada itd.
 • Krenite od malih ponuda u koje trebate uložiti manje iznose i koje ćete brže odraditi, te uz koje ćete steći potrebnu rutinu